“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar. Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik. 

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die een stap willen zetten naar een schonere wereld, een groener morgen. Onder het mom van “begin bij jezelf” hebben wij het initiatief genomen om deze webshop op te richten. Ons doel is om het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen.

Plastic afval

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic). De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?

Het productieproces

De productie van onze Bars gebeurt duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic! Met een bewust en duurzaam productieteam wordt onze visie ook doorgevoerd tijdens het produceren van jouw Bar.

Ieder ingrediënt wordt duurzaam gewonnen en aangeschaft. Wij zijn transparant over onze grondstoffen en ingrediënten en garanderen een goed en eerlijk product. Iedere Bar wordt met de hand gemaakt. Dat voel je, dat zie je en dat ervaar je.

Onze Bars worden met zorg samengesteld en daar zijn we trots op. De verschillende werkingen van de Bars maakt dat er voor iedereen een passende Shampoo Bar is. Duurzame machines ondersteunen ons productieproces waardoor de kwaliteit van onze producten gegarandeerd blijft.

Meer lezen over onze ingrediënten?

Naast het milieu zorgen we ook graag voor een fijne werkplek

Dit zijn onze helden Jacob, Joris en Herman. Deze drie mannen helpen met het inpakken van o.a. jouw plasticvrije Bars! Wij bieden hen een vorm van dagbesteding (in samenwerking met Jp van den Bent Stichting) in een gezellige en veilige werkomgeving en zij bieden ons hun onmisbare handen en gezelligheid! Een waardevolle toevoeging aan de ShampooBars Family!

Bekijk het hele team

Ontmoet de Shampoo Bars family

Ons geweldige team vol Eco Warriors staan voor jou klaar!

Mark Sanders
Founder ShampooBars.nl

Duurzaam betekent voor mij: Goed nadenken over de keuzes die ik maak. Elke keuze die ik maak heeft gevolgen en zo ook op het milieu.

Favoriete Bar: Shampoo Bar Sinaasappel! Top geur en fijne werking.

Lyan Garritsen
Founder ShampooBars.nl

Duurzaam betekent voor mij: Ik vind het belangrijk dat de aarde nog een tijdje mee kan en denk dat we hier met z’n allen voor kunnen zorgen.
Favoriete Bar: Shampoo Bar Meloen, een combinatie van frisse en zoete geuren. 

Angelique Kuijpers
Accountmanager

Duurzaam betekent voor mij: Het is ieders taak om ervoor te zorgen dat de mensen die na jou komen ook een fijn leven hebben op deze prachtige aardbol!

Favoriete Bar: Conditioner Bar Kokos! in combi met de Shampoo Bar Kokos is de conditie van mijn haar erg verbeterd en glanst veel meer.

Sterre Garritsen
Klantenservice & Magazijn

Duurzaam betekent voor mij: Toen ik nog wat jonger was stond ik er nooit echt bij stil, maar nu let ik er steeds vaker op! Zuinig omgaan met de natuur is heel belangrijk voor mij, ik hou van de natuur en van buiten zijn!

Favoriete Bar: De Shampoo Bar Kiwi, heerlijke geur en werkt goed bij mijn haar.

Chimène van Langen
VlogSTER

Duurzaam betekent voor mij: Dat ik let op de kleine dingen zoals bijvoorbeeld producten kopen in de supermarkt waar geen plastic omheen zit. Sinds ik bij Shampoo Bars werk besef ik hoeveel plastic wij gebruiken als mensen en vooral hoe onnodige plastic!
Favoriete Bar: Mijn favoriete Bar is Shampoo Bar Kokos. Alles waar kokos in zit vind ik lekker!

Calvin Soumeru
Productiemedewerker

Duurzaam betekent voor mij: Voorheen was ik nooit zo bewust met het milieu bezig, tot dat ik begon in te zien hoeveel onnodig plastic er wordt weggegooid! Nu ben ik echt bewust van het feit dat ik zelf moet consuminderen.

Favoriete Bar: Shampoo Bar Lavendel, for days!

Marijn Stevens
Productiemedewerker

Duurzaam betekent voor mij: Dat zelfs alle kleine stapjes zorgen voor wat moois. Ik help graag mee om de wereld mooier eruit te laten zien. De producten van Shampoo Bars helpen mij om een mooi en goed begin te maken in het consuminderen van mijn plasticgebruik!

Favoriete Bar: Shampoo Bar Sinaasappel, de hele productieruimte ruikt heerlijk na het produceren van deze Bar!

Lucie Evenblij
Productiemedewerker

Duurzaam betekent voor mij: Opletten met wat je gebruikt en weggooit. Shampoo Bars geeft mij de mogelijkheid om plasticvrij te douchen en zelf hou ik ook erg van tweedehands shoppen, omdat ik merk dat er veel dingen worden weggegooid die eigenlijk nog gebruikt kunnen worden.

Favoriete Bar: Shampoo Bar Meloen

Jessie Amanupunjo
Productiemedewerker

Duurzaam betekent voor mij: Sinds ik bij Shampoo Bars werk merk ik hoe belangrijk het is om jezelf aan te passen aan de natuur. Niet alleen om je eigen leefomgeving maar ook de natuur schoon te houden.

Favoriete Bar: Shampoo Bar Kokos, dit is mijn favoriete Bar om te produceren en hij ruikt super lekker!

Owen Moes
Productiemedewerker

Duurzaam betekent voor mij: Ik ben altijd al milieubewust geweest. Ik scheid mijn afval goed en leef zo duurzaam mogelijk. Maar nu ik bij Shampoo Bars in dienst ben vind ik het fijn dat ik een grotere bijdrage kan leveren aan het milieu.
Favoriete Bar: Shampoo Bar Spice Bomb en de Body Bar Vanille!

Anna van der Schuur
Stagiaire Graphic Design

Duurzaam betekent voor mij: Bewuste keuzes maken in wat ik doe en koop. Voornamelijk bij cosmetica let ik er erg op of iets duurzaam, dierpoefvrij en eerlijk geproduceerd is. Een duurzamere wereld begint bij je eigen keuzes!

Favoriete Bar: Ik hou van bloemige geuren, daarom vind ik de Shampoo Bars Jasmijn en Rozenblaadjes heerlijk!

Norah Knoef
Stagiaire Graphic Design

Duurzaam betekent voor mij: Zorgen dat we samen nog heel lang kunnen genieten van de wereld om ons heen. Ik heb ShampooBars.nl leren kennen door een vriendin die ze al gebruikte. Daarvoor had ik nooit nagedacht over plasticvrije producten. Maar sinds dat moment ben ik om. Niet alleen omdat de producten allemaal volledig plastic vrij zijn maar ook omdat ze nog eens heerlijk ruiken en je huid en haar super zacht wordt.

Favoriete Bar: Mijn favoriete Bars zijn de Shampoo Bar Meloen en Shampoo Bar Honing. Mijn haar ziet er na gebruik fris en verzorgd uit!

Nessa
Kantoorhond

Mijn taak op kantoor is om iedereen blij te maken en te laten ontspannen! Door mij uit te laten blijft het team van Shampoo Bars lekker in beweging en dat is heel goed voor ze!

Wat zeggen anderen?