Mijn bestelling

De Shampoo Bars zijn verpakt in een kartonnen verpakking met informatie over het product. Daarnaast zijn er zijn grote displays, toonbankdisplays en verschillend foldermateriaal verkrijgbaar.

Als je voor 15:00 uur hebt besteld heb je het in de meeste gevallen de volgende dag in huis. Uiterlijk zal je bestelling binnen drie werkdagen bezorgd worden.

Ons standaardtarief voor verzending is €9,95. Bij een minimale besteding van €75 excl. BTW komen de verzendkosten te vervallen. (voor België €150)

Als een product uitverkocht is duurt het gebruikelijk 1 week voordat het weer op voorraad komt.

Als jouw bestelling nog niet is verzonden kun je deze nog wijzigen of annuleren. We verzoeken je om hiervoor te mailen naar info@shampoobars.nl. Zodra jouw bestelling al is verzonden kan deze helaas niet meer gewijzigd of geannuleerd worden. De status van je bestelling kun je zien via de bevestigingsmail.

Algemeen

Al onze (Shampoo) Bars worden handgemaakt in Nederland. Lees hier meer.

Ja! Onze Shampoo Bars bevatten géén SLS. In onze blog over SLS vertellen we je alles over SLS en SLES.

In eerst instantie hebben wij ons gericht op het minder verbruiken van plastic. Natuurlijk zijn wij ermee bezig om ervoor te zorgen dat ons product steeds milieuvriendelijker wordt. Eén van de manieren die ervoor zorgt dat een product milieuvriendelijker wordt is het reduceren van palmolie. Daarom bieden we je de keus voor producten met en zónder palmolie. Wij vervangen de palmolie niet in onze palmolie vrije producten. Wij laten het weg. De palmolie zit verwerkt in schuimmiddelen. De palmolie vrije bars schuimen iets minder omdat deze grondstoffen worden weggelaten. De Original Shampoo Bars bevatten palmolie omdat een grote groep consumenten veel schuim wil omdat dit een gevoel van reinigen geeft.

Palmolie
Het palmolie dilemma is en blijft een belangrijk item. We zijn ons hiervan bewust en hebben ons verder verdiept dan alleen het bekijken van foto’s van de soms schrijnende gevolgen van plantages. Door het onderzoeken van deze kwestie zijn wij tot de conclusie gekomen dat het boycotten van palmolie zowel als in voeding als in cosmeticaproducten niet de oplossing is. Wij geloven dat reduceren het antwoord is.

Reduceren of boycotten
Waarom reduceren en niet boycotten? Palmolie is populair omdat het winnen van olie uit oliepalmen heel efficiënt is. Per hectare grond kan er een enorme hoeveelheid olie gewonnen worden. Als de (duurzame) palmolie vervangen zou worden door bijvoorbeeld kokosolie of sojaolie is er meer hectare grond nodig voor dezelfde opbrengst. Hierdoor is het risico op ontbossing (en daarmee verlies aan biodiversiteit en extra uitstoot van broeikasgassen door land omzetting) groter dan bij palmolie. Het vervangen van palmolie door kokosolie of sojaolie is dus niet milieuvriendelijker. Wij gaan daarom, voor reduceren: dat wil zeggen, minder vaak haren wassen! En dát kan met een Shampoo Bar! Door een goede en verantwoorde samenstelling hoef je minder vaak je haar te wassen. Je zal merken dat je haar gezonder wordt en meer volume krijgt. Denk daarnaast aan de besparing van water!

De palmolie (verwerkt in het schuimmiddel cocamidopropyl betaine en SLSA) in onze Palmolie vrije Shampoo Bars is daarom ook niet vervangen door Kokos of Sojaolie maar volledig weggelaten! Je maakt dus de keus tussen een Shampoo Bar met palmolie of een Bar zónder enkele vorm van milieubelastende olie.

 

Wij hebben voor ieder haartype een geschikte Shampoo Bar. Mocht je er niet uitkomen of liever persoonlijk advies krijgen, neem dan even contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het vinden van de geschikte Shampoo Bar!

Vaak gebruiken we conditioner omdat we veel harde producten gebruiken om ons haar schoon te maken. Hierdoor komt ons haar voeding tekort. Met conditioner voegen we de voeding toe aan het haar. Shampoo Bars zijn gemaakt met voedende oliën. Het houdt in dat er geen intensieve ontvetter in zit welke het haar droog en stug maakt. Hierdoor is het vaak niet nodig om naast een Shampoo Bar ook een conditioner te gebruiken. Is je haar erg droog, pluizig en/of beschadigd? Dan is de Shampoo Bar met honing ideaal. Deze is erg voedend.

Voor die mensen die wél echt extra verzorging nodig hebben, hebben wij Conditioner Bars in ons assortiment! Geschikt voor alle haartypes.

Een andere tip is om af en toe bijvoorbeeld kokosolie of arganolie te gebruiken als maskertje voor je haar.